категорії: новина

У Львові засновано фотоклуб "Ч/Б.5х5"

теґи: Дзиґа, Львів, відкриття фотовиставки

 


21 жовтня у Львові відкрився фотоклуб «Ч/Б.5х5», який має на меті стати осередком як для майстрів фотосправи, так і для починаючих фотографів. Галерея-Фотоклуб «Ч/Б.5х5» розташувалась на пл. Коліївщини, 2 (кафе на куті вулиці Братів Рогатинців та площі Коліївщини).

 

Діяльність фотоклубу розпочала виставка одного із найвідоміших фотомитців України Ігоря Гайдая «Українці. Початок третього тисячоліття» (5 світлин на фасаді та 5 в приміщенні клубу) у рамках постійно діючого арт-проекту «Ч/Б.5x5». Сам Ігор Гайдай став першим членом клубу. В день відкриття на вступ до клубу подало заявки понад 30 фотографів.

 

Напрямами діяльності фотоклубу стануть: постійно діючийАрт-проект «Ч/Б.5x5» (експозиція змінюватиметься щомісяця), персональні і групові виставки членів клубу, відео-презентації і обговорення портфоліо молодих фотографів, проведення фотоконкурсів, майстер-класи провідних фотомитців, лекції на актуальні теми сучасної світової фотографії, слайд-шоу в режимі нон–стоп і просто живе спілкування.

 

Засідання фотоклубу відбуватимуться щосереди о 18 год.

 

Фотоклуб засновано з ініціативи мистецького об’єднання «Дзиґа» та товариства «Унія».

Арт-проекти фотоклубу спрямовуватимуться у русліактуального мистецтва. 

 

Членом фотоклубу можуть стати як окремі фотографи, незалежно від рівня майстерності та вартості фотоапарату, так і вже існуючі фотоугрупування.

 

Сторінка фотоклубу (анкета на вступ): http://dzyga.com/fotoclub

 

Бажаючі приєднатись можуть зголошуватись до куратора фотоклубу «Ч/Б.5x5»

Кості Смолянінова: smolian71@mail.ru , тел. 068 505-85-99, [info]smolyaninow

 

 Довідка:

Арт-проект"Ч/Б.5х5" – це виставки провідних українських та іноземних художників, які працюють в техніці світлопису та сучасного візуального мистецтва, що базується на фотографічних технологіях в форматі монохрому. Проект складатиметься із п'яти творів сучасного фотографічного мистецтва у великому форматі, розміщених на фасаді кам'яниці в самому центрі середньовічного міста і п'яти концептуально з ними пов'язаних світлин в інтер'єрі Фотоклубу "Ч/Б.5х5".

 

Це відеопрезентація творчості Митця в режимі нон-стоп та можливість зустрічі з ним і неформального обговорення його творчості.

 

Ігор Гайдай «Українці. Початок третього тисячоліття»

Ігор Гайдай народився 1961 року.

1985 – закінчив кінофакультет Київського театрального інституту ім. Карпенка-Карого за фахом кінооператор

1980–84 – персональні фотовиставки у Києві (бібліотека мистецтв, Дім Композиторів, кіностудія Київнаучфільм та ін.)

1985–87 – викладач на кафедрі кінорежисури у КГІТІ ім. Карпенка-Карого (фотоосвітлення та композиція)

1987–91 – робота на посаді фотографа-художника на кіностудії ім. Довженка

 із 1990 – керує приватною фотостудією «Гайдай-studio», Київ, Україна

Постійно виставляється в престижних галереях України та за кордоном.

 

Основні проекти: «Українці. Початок третього тисячоліття», «Космос українського хліба», «Одна вдома», «АКВА», «РАЗОМ.UA», «9 місяців + 3 дні», «Родини України», «По дорозі» (спільно з Жаном Бєлондрадом,).

 Інтернет сторінка: http://www.fotogaidai.org